Hallå där…

 
…Lars Åkerman, inspektor på Mellanskog i Älvdalen. Kan du berätta kort om Mellanskog?
– Mellanskog är inget vanligt skogsbolag. Det är en förening som består av cirka 32.000 medlemmar över hela Mellansverige, från Härjedalen till Sörmanland. Vi verkar för ett lönsamt, uthålligt och miljöanpassat skogsbruk. Medlemmarnas rätt att äga och bruka sin skog är viktigt för föreningen.
I Älvdalens Kommun är vi cirka 400 medlemmar. Jag hjälper skogsägarna med deras skogsbruk i Älvdalen, Särna och Idre.  I vår tur har vi entreprenörer som avverkar, röjer och planterar, och de flesta av dem är från Älvdalen med omnejd. I Älvdalen avverkar mestadels Sixten Olsson som driver företaget SB Logging.
Det roligaste i jobbet är att man får träffa så mycket människor och besöka deras skog, jag tror att jag fikat med  nästan varenda skogsägare 🙂  Det blir fler och fler som äger skog här men bor någon annanstans, sk. utbor, ofta den yngre generationen – en ny kategori skogsägare.
 
Och nu ska ni vara med och ställa ut på mässan? 
–  Ja, jag tycker att det är bra en bra grej och ett bra sätt att marknadsföra sig på. Lokalt förankrat, många älvdalingar och skogsägare. Vi vill ju bli flera medlemmar, skapa nya kontakter.
 
Vad får vi se i er monter?
– Vi kommer att informera om Mellanskog och vi kommer att ha en tävling i montern. Jag kommer att finnas där tillsammans med det lokala rådet. Det är några invalda medlemmar som man kan vända sig till om man har frågor. Lars-Erik Bohlin från Rot, Stefan Nilsson från Åsen, Sixten Olsson från Loka, Lars Eklund från Blyberg och Stefan Mokvist som bor i Almunge utanför Uppsala med äger skog i Särna.

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s