Träffa Hanna Dahlrot på mässan!

Älvdalskullan Hanna Dahlrot studerar på Beckmans Designhögskolas kandidatutbildning FORM. Just nu ha rhon ett studieuppehåll och pluggar i LA.  Hon driver dessutom Viltra Designstudio tillsammans med Erik Westerdahl. Han är uppvuxen i Mora och studerar nu industridesign på Konstfack i Stockholm.

Du är uppväxt i Älvdalen, fanns ditt designintresse redan som liten?
– Min kreativitet och mitt intresse för färg och form fanns redan när jag var liten. Intresset för att skapa utvecklades till ett intresse för formgivning och design. Det började på högstadiet i bildsalen där Karin Nyström förgyllde min tillvaro. Tidigare hade bild bara handlat om att kunna teckna, något som jag aldrig fann särskilt intressant. På högstadiet förstod jag att bild var mer än så. Här fick jag prova på många olika sätt att uttrycka mig tredimensionellt. Det var sen på gymnasiet i Mora som jag förstod vad design innebar och jag insåg att det här vill jag arbeta med!

Vad är Viltra Designstudio?
-Viltra Designstudio arbetar med produktformgivning, inredningsarkitektur och grafisk formgivning. Bara vår fantasi sätter gränserna!

Du pluggar i Los Angeles nu, vad pluggar du?
– Jag pluggar Produktdesign på Art Center Collage of Design och engelska på en språkskola i Passadena.

Vad är planen när du pluggat klart?
– När jag är klar med mina studier här så ska jag slutföra min kandidatexamen på Beckmans Designhögskola i Stockholm. Varje ledig stund arbetar jag med spännande uppdrag i vårt företag.

Vad är bäst med Älvdalen kontra Los Angeles?
– Allt i LA är så stort och det är alltid liv och rörelse. Det finns alltid nya spännande saker att upptäcka. Det är härligt, men ibland får det mig att längta efter tystnaden i Älvdalsskogarna. En likhet mellan de båda platserna är biltrafiken. Trots att Älvdalen saknar motorvägar så är biltrafiken här ungefär lika intensiv som Dalgatan en fredagskväll.

Vi får träffa dig på mässan, då du ska ha en monter, vad får vi se i den?
– Vi kommer att visa upp Viltras produkter. Vi kommer även att visa olika skolprojekt samt våra portfolios. Vi kommer att visa olika exempel på vad vi arbetar med och vad vi är bra på. Det hoppas vi kan inspirera människor att vilja arbeta med oss.

Är Älvdalen en inspirationskälla för dig?
– Älvdalen är en stor inspirationskälla för mig. Jag trivs bra på landet och det är skönt att ha Älvdalen som en kontrast till Stockholm. Jag älskar naturen och lugnet. Just nu inspireras jag mycket av gamla traditioner som fäbodar och folkdräkter. Älvdalen och Dalarna har en stor kulturskatt som jag inspireras av.

Vi önskar dig lycka till där borta och välkomnar dig hem till Älvdalen den i maj!

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s