… Kent Bladfält, från Älvdalens övnings & Skjutfält. Kan du inte berätta lite kort om er?
– Vid skjutfältet jobbar ett 30 tal personer. Under fjolåret hade vi 121 skjutdagar. I år kommer vi att ha än mer verksamhet ex skjuter SAAB BOFORS Test Center med det nya artillerisystemet ARCHER, tillika med den nya granaten Excalibur. FMV/FOI genomför en hel del försök kopplat till Försvaret men även till det civila samhället. Hkp-flottiljen övar en hel del men även övningar med JAS och CAS (Close air support). Vi upplåter anläggningen för SM i Dragkamp i v 35 m m. men ni får väl besöka oss i vår monter får ni mer info! 

 Nu ska ni vara med på mässan, varför ställer ni ut?
Det verkar finnas ett behov på bygden att få veta om vi överhuvudtaget har ngn verksamhet, hur många som finns kvar m m. Så förutom att ge lite allmän information om  organisation och verksamhet så passar vi också på att agera rekryterare till Försvarsmakten. Värnplikten är som bekant borta och de som skall göra ”lumpen” anställs. Så vi kommer att ha en del informationsmaterial att dela ut samt ge allmän information om tjänstgöring i Försvarsmakten.

 Vad får vi se i er monter?
Informationsmateriel om skjutfältets organisation och verksamhet samt broschyrer om att jobba i Försvarsmakten. De som står i vår monter kommer att vara iklädda olika uniformer från fältuniform till uniform för internationell tjänst.

 Vad ser du fram emot?
Två trevliga dagar!

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s